måndag 1 maj 2017

Att förbereda för häck

Det här inlägget sker i samarbete med:





Grävning, har varit temat den här långhelgen. Lördag, söndag och idag, har jag grävt för häcken, som kommer vecka 19 från Plantinavia. Tack och lov var det jord och inte sand här! Jorden verkar vara bra, eftersom det krälade feta maskar överallt. Problemet när man bor i stan är, var man ska göra av allt man gräver bort. Jag fyllde på en slänt bakom huset. Ungefär tjugo meter har jag grävt upp. Vår trädgård är i fyrkanter och det är ju ganska trist, tycker jag. Så jag bestämde mig för att runda av häcken, så att det blir som en halv berså. Min man var inte lika förtjust i det, men jag lyckades få honom att förstå att det blir mycket bättre med lite kurvor i trädgården.







Enligt min erfarenhet sprider sig syrener, så jag ville inte göra "svängen" alltför snäv. Risken skulle vara att det blir för liten plats att sitta på.



Jättebra mamma, sa Sofie. Här kan man sitta och dricka rosé i skydd av doftande syrener. Det låter väl toppen!



2 kommentarer:

  1. Här i Åslemåla har de stora syrenhäckarna slagit ut idag. Växtzon 1 och inga frostnätter gör att växtligheten exploderar och gräset klipps nu två gånger i veckan. Välkommen tillbaka till en fantastisk småländsk by!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vad härligt det låter! Tack för det, jag kommer säkert tillbaka till Åslemåla, det har en speciell plats i mitt hjärta <3

      Radera