lördag 4 augusti 2018

Lördagslyx

I förmiddags kom barnbarnet Stella på lite semester till oss. Hennes föräldrar bor på hotell och kopplar av. Man behöver vuxentid tillsammans när man har små barn. För oss är det ren och skär lycka att ha hand om Stella. Hon är världens goaste lilla tjej. Naturligtvis har vi dokumenterat delar av dagen med hjälp av kameran.

Hon har gungat 



Vi har gått en skogspromenad. Så smidigt när vi har skogen bakom huset. Det är bara att gå några meter, så är man direkt i skogen. Hon gick mycket själv, eller rättare sagt hon närmast sprang och vi var livrädda att hon skulle snubbla på rötter. Men hon parerade dem galant. Hon hade just sovit middag och var utvilad, så det var perfekt. Hon ska inte gå skogspromenad när hon är trött.

När hon blev trätt ville hon bli buren av mormor 

Hon älskar att hålla på med mitt halsband. Det har hon gjort sen hon var bäbis






Här hittade hon en kotte


Här såg vi en vacker fjäril





Vad såg vi här? En fågel kanske?


Hon satte sig och blev smutsig om händerna. Men hon har redan lärt sig hur man borstar bort smuts själv med händerna.

Här klappar jag i händerna och uppmanar "Kom till mormor"

Det gör hon ju direkt

Du och jag Stella <3 td="">

Här vinkar vi lite till morfar


Klart vi lekte tittut. Zoomar man in bilder ser man hennes lilla glada ansikte och då smälter man som smör i solsken


Den där hatten ville hon inte ha på sig hela tiden. Det räckte med att vi hade långa byxor på oss (för att undslippa fästingar)



Ibland stämmer texten vild och fri på Stella. Men idag har hon gjort som vi vill (eller så är det vi som har gjort som hon vill)


Mera tittut


Ja, sen har hon knallat i vår trädgård och ätit äpplen och vinbär. Vi tog fram barnbassängen så hon fick svalka sig med bad och lek. Nu sover hon och har inte märkt att det har åskat och regnat här. Nu är det en riktigt behaglig temperatur utomhus.

2 kommentarer: