söndag 10 september 2017

När man vill vara för sig själv en stund

Har du ett tvåvåningshus och vill vara ensam och ostörd en stund? I så fall har jag ett finfint tips. Placera mannen och/eller övrig familj på övervåningen. Därefter målar du trappstegen uppifrån och ner. Sen måste du ju vara kvar på bottenvåningen tills färgen torkat.

Ja, en sån kväll blev det för mig. Vår trappa såg lite sliten ut och jag hittade en burk golvfärg i mitt förråd. Vad bra, tänkte jag. Det är säkert trappfärgen (det var bara en liter och den var bruten i någon kulör) tänkte jag. Vår trappa är målad i en beige färg. Men det visade sig att färgburken innehöll en ljus, närmast vit nyans. Strunt samma, tänkte jag. Det får bli en vit trappa då. Ljust såg det ut att bli (är inte så jättebra ljus i trappan men får väl se resultatet i morgon).

Idag har jag ont i axlarna och har träningsvärk i benen. Inte en sekund har jag tränat, istället har jag målat taklist, väggar och fönsterfoder. I nästan tolv timmar har jag hållt på med målning här och där. Det tar visst aldrig slut.

Dessutom har jag färgat håret. När jag blåste det torrt insåg jag att min frisyr och hårfärg påminner om ABBA-Fridas 70-tals frissa. Fnissande började jag sjunga Fernando. Ibland är jag lättroad, särskilt när jag är trött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar