måndag 19 januari 2015

Jogging med kryp-inslag

Egentligen hade jag tänkt att jogga 3 km ikväll, men det blev 5 km. Den sista kilometern blev den snabbaste (6:56 min/km) och snittempot var 7:20 min/km. Utvecklingen går verkligen inte åt rätt håll. Men jag läste någonstans, att man generellt ofta springer långsammare på vintern. Jag gör mitt bästa för att förbättra min tid. Det är bara att hålla i och fortsätta arbeta mot målet. Någon gång måste det ge resultat.

Ikväll påverkade halkan hastigheten också. På vissa ställen fick jag trippa fram. Allra bäst plogat och sandat var det på gång- och cykelbanan nära ortens Ica-butik. Det var för övrigt under den sista snabbaste kilometern. Där fattade jag ett felbeslut och tog vägen över Skogskyrkogården och trapporna (lagda slipers i sand) över kullen hem. En genväg som sannerligen blev en senväg. Jag kröp på alla fyra i trapporna (tur ingen såg galenskapen). Det var första gången jag provade att springa med pannlampa. Just i trappan, var jag extra tacksam för den, eftersom det saknas belysning där.

Jag klarade mig fint i halkan med hjälp av babysteps och krypande mot slutet och när jag var precis på vår tomtgräns, halkade jag till rejält och greppade om en buske, som blev lite lätt friserad. Det hade varit ironiskt att ha klarat sig i flera kilometer, för att halka och skada sig på tomtgränsen. Men nu klarade jag mig, tack och lov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar