lördag 24 mars 2018

Att köpa skor när man har Hallux valgus

I morse var Kinna och jag som vanligt på gymmet och tränade. Som vanligt fikade vi efteråt. Det är en fin och viktig rutin. Men idag letade vi skor också. Jag har bekymmer med Hallux valgus (rejäl knöl vid främre delen av foten på grund av snedställd stortå) och måste ha fotriktiga skor. Så jäkla tråkigt! När jag fuskar och går i högklackat får jag värk i foten. Det vill jag ju inte ha. Samtidigt går jag alltid i träningsskor/löparskor och det känns inte alltid socialt korrekt. När jag går på restaurang till exempel, vill jag ha snyggare skor på mig.

Att hitta snygga skor, när man har knöliga fötter är inte lätt. Antingen är skorna för hårda, för smala eller så mjuka så att knölen syns genom skon. Kinna hittade ett par riktigt snygga skor till sig. Jag hittade ett par sköna skor, men Kinna hindrade mig från att köpa dem. De var för tantiga.

När jag var i en tredje skobutik, hittade jag äntligen ett par breda och mjuka skor. Visserligen är de platta inuti (varför är alla skor platta inuti nu för tiden? Är folk plattfotade?). Jag köpte inlägg som bygger upp stöd kring hålfoten o h då blev de ok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar