onsdag 14 december 2016

Recept på god citronpaj som är lätt att göra

I morgon ska jag bjuda kollegorna på citronpaj. Den går snabbt att göra. Det gäller bara att ha många ägg hemma.
Blanda ihop
4 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
1/2 dl socker
1 nypa salt
Skär 100 gram smör i kuber och blanda det i mjölblandningen, så att degen blir grynig. Platta ut degen i en form om 20-25 centimeter. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 ° i 15 minuter. Tag ut pajskalet och låt det svalna.
Tag en liten kastrull och vispa ihop:
5 äggulor
2 ägg
2 dl socker
1 pressad citron
4 msk smör
Låt krämen sjuda på medelhög värme under omrörning i 8-10 minuter eller tills krämen tjocknat. Slå av värmen och rör tills krämen svalnat. Blanda ner fint rivet skal av 1 citron.
Häll (jag brukar använda slickepott) krämen över det svalnade pajskalet.
Servera pajen med grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar