söndag 6 april 2014

Röhnisch Running School pass 6 avklarat

Mulen morgon med hot om regn och benhinnor, som kändes sådär. Distanspass om 6 km med en hastighet 6-6,5min/km var dagens uppdrag. Som vanligt kände jag en molande oro i magen, när det handlar om distans på en viss tid. Jag tror inte jag ska klara av det och därför kommer oron. Den här gången hade jag ingen draghjälp av Ida och Therése heller. 
Som vanligt fick uppvärmningen ingå i passet därför blev mina km tider följande: 7:19, 6:04, 6:05, 5:57, 6:29, 6:12. Totalt blev det 6:34 km och medeltempot hamnade på 6:25min/km.  Jag är helt paff över att jag klarade en km i ett 5:57 tempo. Men jag hade aldrig klarat att hålla tempot utan pulsklockan med gps, så jag hela tiden kunde hålla koll på km-tiden. 
Det blev ingen nerjogg för mig. Istället promenerade jag hemåt. Hela turen var på asfalt, eftersom jag inte uthärdade tanken på att springa varv efter varv i spåret. Nackdelen med dagens tur (förutom hårt underlag) är att det är backigt på sina ställen. Efter backar har jag svårt att komma igen märkte jag. 
Efter passet stretchade jag mer än vanligt och gick i kompressionsstrumporna i timmar efteråt. Benhinnorna känns riktigt bra. 
Vårblommor :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar