fredag 23 juni 2017

Recept på enkel jordgubbstårta

Här kommer recept på en enkel jordgubbstårta som man gör på några minuter.

3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 1\2 tsk bakpulver
2 msk kokande vatten

Sätt på ugnen på 250 grader och gallret längst ned i ugnen. Smörj och bröa en stor platt form ( min är 32 cm i diameter).

Vispa ägg och socker pösigt.

Sikta (jag brukar använda en sil) mjöl, vaniljsocker, bakpulver i en annan skål. Häll de siktade ingredienserna i skålen med vispade ägg, häll i två matskedar kokande vatten. Vänd ner allt så att smeten blir slät och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 6 minuter.  Kakan kan se ganska bränd ut. När du rör gallret ska kakan vara still, "gungar den med" är den inte färdig.

Stjälp upp kakan på ett fat. Rensa och skölj drygt 2 liter jordgubbar (det är alltid några som är dåliga så jag brukar köpa 3).  Välj de rödaste och mjukaste jordgubbarna och mosa dem med en gaffel. Blanda i lite socker och smeta ut jordgubbsröran på tårtbotten. När hela botten är täckt, delar du jordgubbar och lägger ut ovanpå röran.

Vispa grädde och spritsa över tårtan. Voilà! Tårtan är klar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar