onsdag 16 april 2014

När man använder fel teknik i backlöpning

Under gårdagen kom smärtor smygandes i benhinnor och höfter. Det här med att ta i och springa uppför backar, är inte bara... Även efter förra backpasset fick jag ont, men trodde det berodde på att jag inte hade kompressionsstrumporna på mig. Nu vet jag, att så var inte fallet.

Problemet är att jag använder fel teknik, när jag springer snabbt uppför. Jag länger steget och liksom "kastar fram" underbenet och trycker ifrån. Inte konstigt att det belastar Benhinnorna. Under den sista intervallen (jag kände redan då att det ömmade) provade jag att korta stegen och liksom trampa "under mig", det kändes som om det belastade underbenen mindre.

Igår kväll fick jag plötsligt ont i vänstra hälsenan också (vad gör jag för fel med vänstra benet?). Därför tog jag fram min lilla "taggboll" och satt i TV-fåtöljen och masserade vänsterbenet med den. Vet inte om jag lyckades öka blodgenomströmningen, men jag försökte i alla fall.

Idag får jag massera, stretcha och ta det lugnt, så kanske jag kan ta den planerade rundan imorgon. Kanske ska jag försöka värma upp också, innan jag drar igång...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar