lördag 6 februari 2016

Lördagsmiddag

Igår var mina svärföräldrar här på mat. Min man pysslade i köket i flera timmar. Han hade köpt högrev, som han med mycket möda malde till färs. Han gjorde burgare av färsen och bakade eget hamburgerbröd. Två olika dressingar gjorde han också, den ena med vitlökssmak och den andra med chilismak. Vi fick pommesfrites till, som vi kunde dippa i dressingarna. Jag lyckades fotografera lite av det han gjorde, men tyvärr inte slutresultatet. Men jag lovar, att det var den godaste hamburgare jag ätit. Hamburgerköttet var helt fantastiskt mört och smakade helt annorlunda, än när man har använt butiksmald färs.

Jag dukade med in mammas porslin "Summer day" och de här gången hade jag till med tagit fram duken med samma mönster.

Här är hamburgerbröden

Köttfärsen, som min man malde. Jag tycker man till och med ser, att den inte ser ut som "köpefärs".

Några av tillbehören

Stekt bacon och stekta tomatskivor, som väntar på att hamna ovanpå burgarna. Jag har aldrig ätit tomatskivor som varit stekta tidigare. Det var supergott! Tomatsmaken kändes starkare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar