Idag har jag trillat kött bullar och gjort ost&kalkonpaj, kycklingpaj och tacopaj. Den sistnämnda är familjens favorit (utom Sara, som inte äter kött). Jag har fått receptet av min svärmor.
Här är receptet på tacopaj för fyra personer:
Deg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör (margarin går också bra)
1 dl mjölk
Fyllning:
400 g köttfärs
1 dl vatten
1 påse tacomix
Sås:
2 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
2dl riven ost
1krm svartpeppar
4 hackade tomater
1/2 burk grön chili
Blanda ihop mjöl, bakpulver och smör, tillsätt därefter mjölken och knåda till en deg.
Kavla ut degen och lägg den i ugnssäker form. Nagga den med gaffel och ställ i kylen (så inte kanterna "hasar ner").
Bryn köttfärs och tillsätt mixen. Låt köttfärsen puttra på svag värme (gärna under lock) , så den faller isär. Då slipper du stora klumpar.
Blanda ihop tomater, majonnäs, creme fraiche, chili, svartpeppar och riven ost i en stor bunke.
Förgrädda pajdegen i 10 minuter i nedre delen av ugnen (175°).
Bred ut köttfärsen över pajdegen och därefter såsen över alltihop.
Grädda i 175° i cirka 20-25 minuter.
Själv gräddade jag den mindre pajen tills ikväll (jag gör alltid dubbel sats). Den andra pajen täckte jag över och ställde i kylen, så den kan gräddas ca 40 minuter innan den ska ätas. (När den har stått i kylen, tar det lite längre tid med gräddningen).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar